marți, 28 octombrie 2014

Pregătiri pentru Japonia: Zborul

Din România nu există zboruri directe spre Japonia. Cu escală, opţiunile sunt multiple: Qatar Airways, Austrian Airlines, Turkish Airline, Lufthansa, Swiss Airline, Alitalia sau Air France, ca să menţionez câteva dintre alternative. Preţul biletelor nu diferă prea mult (cu o singură excepţie: Aeroflot, unde costurile pot fi cu aproximativ 30% mai mici). De asemenea, diferenţele sunt mici dacă iei bilet cu 6 luni sau o lună înainte. (Cresc semnificativ dacă vrei să le iei cu două săptămâni înainte de plecare.)

Două aeroporturi internaţionale sunt în apropiere de Tokyo: Narita (la 57 km. de centru) şi Haneda (la 14 km.) Costurile de transfer de la Haneda sunt mult mai mici. În plus, acesta oferă legături foarte bune în interiorul ţării, fiind baza celei mai mari linii aeriene japoneze: ANA (All Nippon Airways).

Pentru această excursie am optat pentru Lufthansa. La ducere:  Bucureşti – München – Haneda. La întoarcere: Hiroshima (cu ANA) – Haneda – Frankfurt – Bucureşti. (ANA este partener Lufthansa. Dacă ne întorceam de la Haneda preţul biletelor ar fi fost acelaşi.)

La ducere, zborul de la București până la München (2 ore) a trecut repede. Aşteptarea pe aeroport nu a fost lungă. Au urmat apoi 11:20 până la Haneda. Mai cu o masă sau un sandvici, mai cu un film sau ceva pălăvrăgeală, mai cu o încercare de somn sau o conectare pe internet (9 euro pe oră sau 15 pentru 24), timpul a trecut.

Drumul de întoarcere a început la ora 7, după micul dejun, cu un drum de 5 minute pe jos la aeroportul Hiroshima. Controlul de securitate al bagajelor a fost făcut înainte de chek-in. Am primit cărţile de îmbarcare până la Otopeni. Şi bagajele ajung direct acolo.

Zborul cu ANA (All Nippon Airways) până la Haneda a fost de o oră. Avionul mare (Airbus 321), cam o treime plin. (Şi sunt 4 curse zilnice!) Personalul amabil. Băuturile sunt gratis, iar masa, dacă doreşti, contra cost (la preţuri mici). Pe drum am avut norocul unei imagini spectaculoase a Muntelui Fuji.

Pe Haneda, transferul de la terminalul de curse interne la cel internaţional a fost rapid. Formalităţi de imigrări. Cu un sandvici şi o cafea, o plimbare (şi ceva cumpărături) prin duty free, plus internet (gratis), au făcut ca cele 3 ore dintre zboruri să treacă relativ repede. Au urmat urmat aproape 12 ore până la Frankfurt. Spre miezul nopţii eram pe Otopeni.

Excursia la Tokyo e deja poveste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu